Mark Webber zag zijn kansen op een mooi resultaat in de Australische Grand Prix al bij de start in rook op gaan. De Australiër kwam slecht weg voor zijn thuisrace en verloor wel vijf plekken.

RBR’s teambaas Christian Horner meende dat de problemen werden veroorzaakt door de standaard Electronic Control Unit [ECU], geleverd door McLaren Electronic Systems. Je moet McLaren maar vragen waarom de ECU bij Mark haperde, want hij had geen telemetrie. Het is wel iets dat ze snel op dienen te lossen, in de tests hadden ze de zaakjes ook al slecht voor elkaar., aldus een zichtbaar gefrustreerde Horner.

McLaren Electronic Systems [MES] diende Christian Horner van repliek: Volgens directeur Peter van Manen lag de fout bij Red Bull Racing zelf. Er was niets mis met de ECU in de auto van Mark. Ze hadden een probleem met het datasysteem in de pitbox tijdens de formatieronde.

Toch was er reden tot bezorgdheid bij MES. De ECU is vernieuwd met compleet andere software. Misschien zijn we verwaand geraakt omdat de vorige versie zo betrouwbaar was.

Eerder tijdens de wintertest had Red Bull ook problemen met de data-overdracht van de auto naar de pits. Dus lijkt MES het gelijk aan haar zijde te krijgen en zal Red Bull zelf moeten nadenken over een adequate oplossing.