Giedo van der Garde wacht nog altijd in spanning af, gaat het lukken om Caterham F1 coureur te worden en volgend jaar zijn debuut te maken in de Formule 1 of grijpt hij weer mis?

De teammanager van Caterham, Cyril Abiteboul, liet vandaag op de officiële Formule 1 – website weten:
We hebben verschillende opties waarvan we snel een definitieve keuze uit willen maken. We kunnen kiezen voor een ervaren coureur waarvan Charles Pic kan leren en dat tevens als referentiepunt kan dienen. Een andere optie is een overgangsjaar waarvoor we kiezen voor 2014, we kunnen deze tijd gebruiken om het team verder op te bouwen. Zodat we er sterker voor staan in 2014 als er veel veranderd in de Formule 1. Voor beide opties zijn coureurs beschikbaar.

Voor coureurs die als referentiepunt kunnen dienen zal Cyril Abiteboul waarschijnlijk op Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov doelen. Beide reden dit jaar voor Caterham, Petrov stelde in de Brazilië voor het TV-geld de belangrijke 10e plaats in het constructeurskampioenschap veilig. Kovalainen rijdt al 2 jaar voor Caterham en haalt steeds het maximale uit de auto.

Petrov beschikt echter niet alleen over veel Russich sponsorgeld (geld dat Kovalainen niet heeft red.) maar hij heeft tevens de steun van Formule 1 – tycoon Bernie Ecclestone. Ecclestone houdt graag een Rus in de Formule 1, Rusland moet namelijk warm gemaakt worden voor de Formule 1 voor de eerste Russische Grand-Prix in 2014.

Afgelopen week waren de mensen van Russian Helicopters, een van de belangrijkste sponsoren van Petrov, in Leafield op het hoofdkwartier van Caterham om te praten. Daar waren ook de manager van Van der Garde al enkele keren. Van der Garde heeft een voorstel neergelegd bij Caterham en wacht nu op een reactie. De vraag is of het voorstel interessanter zal zijn dan het voorstel van Vitaly Petrov. Wij houden je op de hoogte!

Wat denk jij? Rijdt Van der Garde volgend jaar bij Caterham of niet? Discussieer mee in het “Giedo van der Garde bij Caterham?” topic op het GPPits.net forum.