In het afgelopen weekeinde mochten de heren coureurs in het altijd betoverende Thailand met gelijke wapens [auto’s] uitvechten, wie nou de beste is.

Goed nieuws voor fans van Narain Karthikeyan [dat wil zeggen, onze collega Fabian van Tiel]. De Indiër en landgenoot Karun Chandhok wonnen vrijdag de Race of Champions Asia. Beide coureurs gaan hierdoor verder naar het hoofdprogramma van de Race of Champions, die op zaterdag en zondag wordt gehouden in het Rajamangala Stadium te Bangkok. Daarvoor versloegen zij onder andere team China met de Nederchinees Ho Ping Tung en Team Japan, dat vreemd genoeg bestond uit Kazuya Ohsgima en Takuto Iguchi.

Een team van Takuma Sato en Kamui Kobayashi was een logische keuze geweest? Sato zit toch wat geïsoleerd in de VS, terwijl Kobayashi nog altijd op zoek is naar sponsors. Beiden zouden de aandacht goed kunnen gebruiken.

Het landenkampioenschap, Race of Champions Nations’ Cup, werd voor de zesde keer door Duitsland gewonnen. Michael Schumacher en Sebastian Vettel hadden de concurrentie in hun zak. In de finale nam de zevenvoudige wereldkampioen voldoende afstand op Romain Grosjean, nadat de Fransman in zijn KTM X-Bow de laatste bocht te wijt nam en hierdoor bijna de auto kwijt raakte. Vettel was dan weer een seconde sneller dan rallyrijder Sebastien Ogier.

Schumacher was vanzelfsprekend heel blij met de zege, en hoopt in 2013 een zevende titel te kunnen winnen. Natuurlijk zal ik volgend jaar er ook bij zijn. Het nummer zeven is mijn geluksgetal en ik ga daar hard voor strijden! Wij van GPPits.net twijfelen daar niet aan, Schumi!

Romain Grosjean mag dan nog altijd in onzekerheid zitten over zijn zitje bij Lotus voor volgend jaar, maar tijdens de Race of Champions voor individuele coureurs liet hij zien dat hij best een potje kan sturen.

De Fransman van Lotus drong door tot de finale van het evenement, door zowel Michael Schumacher als Sebastian Vettel te verslaan en rekende daarna af met veelvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen. Dit is nog eens een krankzinnige dag!, jubelt Grosjean na afloop. Mijn seizoen in de Formule 1 eindigde niet echt ideaal, dus dan is het extra leuk om met deze overwinning de vakantie in te gaan.

Nog alle kapers [Kobayashi, Kovalainen, Bruno Senna, Valsecchi], die op zijn stoeltje jagen, van zich afslaan en de Zwitserse Fransman kan zich weer richten op 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.