Zondag las u in deel twee van onze nabeschouwing hoe Alonso het kampioenschap naar zijn hand lijkt te zetten. In het derde deel van het seizoen is het echter McLaren en Lewis Hamilton die hem van de eerste positie af willen houden.

Hongarije: Super Nintendo, plan B en fotomodellen

In Hongarije is het Lewis Hamilton die de lakens uitdeelt. Tegenstand komt niet van Alonso en ook niet van Vettel. Maar de warme omstandigheden zorgen ervoor dat Romain Grosjean het grootste deel van de race achtervolger is van Hamilton. Na de laatste pitstops is dit echter Kimi Raikkonen die met een gewaagde buitenomactie in de eerste bocht zijn teamgenoot opzij zet. Vettel wordt vierde, Alonso vijfde.
Forumcijfer: 5.5
Man van de race: Raikkonen (46.7%)
Klassement: Alonso, Webber, Vettel

Jos Verstappen in gevang
Jos Verstappen wordt in 2012 opgepakt. Hij zou met zijn wagen hebben ingereden op zijn vriendin waarna hem mishandeling en poging tot doodslag ten laste werd gelegd. Verstappen zat enkele dagen vast maar komt vrij nadat er twee weken celstraf tegen hem ge-eist wordt. Omdat hij al zo lang had vastgezeten kwam hij vrij. Zijn vriendin vond het hele voorval blijkbaar niet zo erg, de twee zijn inmiddels weer samen.

België: Button is de koning van Spa

De grote prijs van België is een gemakkelijke prooi voor Jenson Button. Hij traint pole en rijdt compleet onbedreigd naar de zege. De race gaat echter de boeken in door de startcrash veroorzaakt door Romain Grosjean. Bij de start kruist de Fransman het pad van Hamilton waarbij beiden onbestuurbaar Alonso, Perez, Kobayashi en Maldonado torpederen. Naar aanleiding van deze crash wordt Romain Grosjean geschorst voor de grote prijs van Italië. Het podium wordt gevuld door Button, een sterk rijdende Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Nico Hulkenberg scoort met de vierde stek zijn beste finishpositie ooit.
Forumcijfer: 7.7
Man van de race: Vettel (38.1%)
Klassement: Alonso, Vettel, Webber

d’Ambrosio vervanger Grosjean
Na de schorsing van Grosjean hoeft Lotus niet lang na te denken wie hem moet vervangen. Jerome d’Ambrosio krijgt in Monza zijn enige kans van 2012. Punten pakt hij niet, hij eindigt de wedstrijd in Monza op de twaalfde plaats.

Italië: Over Lewis, CV en figlio di puttana

Op Zaterdag slaat de tifosi de schrik om het hart. De ruim het WK leidende Alonso heeft een probleem in Q3 en komt niet verder dan een schamele tiende plek. In de race is het Lewis Hamilton die met de zege aan de haal gaat. Los van de grond komt Jean Eric Vergne als zijn remmen blokkeren en zijn Toro Rosso het luchtruim kiest. Ondertussen hebben Alonso en Massa zich opgeknokt tot de tweede en derde plaats, maar achter hen is het Sergio Perez die alweer het beste uit zijn banden haalt en de ‘sparende’ Ferrari’s op thuisgrond verschalkt. Fernando Alonso eindigt nog wel op de derde plaats. Sebastian Vettel rijdt de race niet uit door alweer een falende dynamo.
Forumcijfer: 7.3
Man van de race: Perez (95.2%)
Klassement: Alonso, Hamilton Raikkonen

Sid Watkins overleden
De engel van de Formule 1, Sid Watkins, overlijdt op 84 jarige leeftijd. Watkins was van 1978 tot 2005 de officiele Formule 1 dokter. Hij redde van verschillende coureurs het leven, maar in 1994 kon zelfs hij Ayrton Senna niet redden na diens zware ongeval tijdens de Grote Prijs van San Marino. In Singapore houdt de hele Formule 1 paddock één minuut stilte.

Singapore: En dat is twee voor Vettel

In Singapore lijkt Lewis Hamilton opnieuw de te kloppen man, en dat is hij ook. Totdat hij moet opgeven en elektrische problemen. Lachende derde (of beter gezegd, tweede) is Sebastian Vettel. Hij gaat met zijn tweede zege van het seizoen aan de haal. Niemand die op dat moment al rekening houdt met de dominatie de Red Bull Racing in de komende races tentoon gaat spreiden. De race op zich bevat niet veel spraakmakende elementen, op twee momenten na. Net als vorig jaar torpedeert Schumacher een concurrent, ditmaal Jean Eric Vergne, na een safety car fase. En Felipe Massa wurmt zich met een heldeninhaalactie langs Bruno Senna als deze te weinig ruimte geeft op de brug. Het podium wordt gevuld door, naast Vettel, Jenson Button en Fernando Alonso.
Forumcijfer: 6.1
Man van de race: Massa, Di Resta en Vettel (20%)
Klassement: Alonso, Vettel, Raikkonen

Hamilton naar Mercedes
Dé transfer van het jaar komt op naam van Lewis Hamilton. Hij maakt bekend dat hij het team waar hij al heel zijn leven bij betrokken is, Mclaren, verruilt voor Mercedes. Het gaat om een drie jarig contract. Bij Mercedes is er dus vanaf 2013 geen plek meer voor Michael Schumacher. Wat hij gaat doen is op het moment van bekendmaking echter niets van bekend.

Perez naar Mclaren
De bekendmaking van Hamilton maakt de weg vrij voor Sergio Perez om in te stappen bij Mclaren. De overstap is opvallend want Perez is lid van het trainingsprogramma van aartsrivaal Ferrari. Perez wordt bij Sauber opgevolgd door Nico Hulkenberg.

Japan: Over vingers, Koba-san en logica

De grote prijs van Japan gaat de boeken in als één van de saaiste van het seizoen, maar misschien wel als één met het meest spraakmakende podium van het jaar. Jammer is alleen dat de meeste actie na de eerste ronde al voorbij is. Kimi Raikkonen en Fernando Alonso raken elkaar wat resulteert in een schuiver door het grind voor Alonso met een lekke band. Nul punten is zijn deel, en door de overwinning van Vettel verdwijnt zijn voorsprong als sneeuw voor de zon. In de tweede bocht is het raak tussen Romain Grosjean en Mark Webber. Beiden kunnen verder met een grote achterstand. Na de heisa in de eerste bocht is het Felipe Massa op de tweede plek en Kamui Kobayashi op de derde plek. Ondanks de druk van Button van achter houdt Kobayashi het vol en zijn eerste podium is een feit.
Forumcijfer: 5.6
Man van de race: Kobayashi (50%)
Klassement: Alonso, Vettel, Raikkonen

Dinsdag zal het vierde en laatste deel van onze nabeschouwing te lezen zijn op deze website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.