Bernie Ecclestone heeft een ‘working group’ in het leven geroepen die de populariteit van de Formule 1 moet verbeteren. Onder andere oud Benetton/Renault teambaas Flavio Briatore en Toto Wolff, motorsportdirecteur van Mercedes, gaan deel uitmaken van de groep.

Hoewel de strijd in de races misschien wel beter is dan ooit, lopen de bezoekersaantallen en de kijkcijfers van de Formule 1 structureel naar beneden. De Grote Prijs van Duitsland trok vorige week slechts 52.000 bezoekers en de kijkcijfers zijn dankzij het verdwijnen van de sport achter de decoder lager dan ooit. Ook lijkt de Formule 1 volledig de boot te missen als het gaat om het internet, en dan vooral de social media.

Bernie heeft de wens om met de teams te bespreken hoe de populariteit van de sport verbeterd kan worden. We hebben geweldige wedstrijden en goed gevulde tribunes gezien in Canada, Oostenrijk en Groot Brittannië. Alleen hier [in Hongarijë] en in Duitsland hebben we een kleiner publiek gezien. Hoe kan dat? Dus gaan we bij elkaar zitten en gaan komen met ideeën. Aldus Toto Wolff

De keuze voor Flavio Briatore is echter opvalland. Hij werd namelijk verweten de sport juist in diskrediet gebracht te hebben nadat het crashschandaal uit 2008 in 2009 aan het licht kwam.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!