Kimi Räikkönen werd gisteren al in Q1 uitgeschakeld door Marussia coureur Jules Bianchi doodat zijn team hem niet meer de baan opstuurde, ondanks dat hij dicht bij de gevarenzone zat. Erg pijnlijk zeker als je weet dat Marussia met Ferrari motoren rijdt en dat Bianchi tot het jongeren programma van Ferrari behoort. De fin vindt dat het team zulke fouten niet zou mogen maken.

Het originele plan was om nog eens een run te doen dat is niet gebeurt, het team vertelde me dat we safe zaten en dat we niet meer naar buiten hoefden te gaan. Ik trok die keuze een paar keer in twijfel maar ze zeiden gewoon dat het echt niet meer nodig was, uiteindelijk zien we daar het slechte resultaat nu van.

Een Formule 1 team, zeker Ferrari zou zulke fouten niet mogen maken. Dit is niet ons eerste jaar in de sport, voor mij ook niet. Dit is niet goed voor mij, ook niet voor het team trouwens maar er zijn cruciale fouten gemaakt, iets wat menselijk is maar we moeten wat verandering gaan brengen om dit te verbeteren.

Op de vraag van journalisten of hij niet gewoon de keuzes van Ferrari kan ‘overrulen’ en te eisen om naar buien te gaan heeft de Fin het volgende te melden: Ik plaats mijn vertrouwen in het team en ik geloof in de mensen hier, ik stelde het een paar keer in twijfel maar ik kan niet tegen het advies in gaan. We zijn hier als team, we maken beslissingen als team en vandaag was dit het resultaat. Waarom zou ik in het wilde weg moeten slaan nu? Ik heb ook al fouten gemaakt en dat zal waarschijnlijk nog wel eens gebeuren.

Marussia coureur Jules Bianchi was natuurlijk tevreden met zijn prestaties in de kwalificaties, hij denkt te weten wat Ferrari bezielde: Wat ze misschien verkeerd hadden was dat ik in mijn eerste run in Q1 een fout had gemaakt maar toch nog een snel rondje op het bord had gezet. Ze wisten niet van die fout en zagen dat mijn rondje vrij goed was, ze dachten dus niet dat ik nog één volle seconde ging vinden. Daar zit misschien de denkfout maar het is goed voor mij om Q2 te halen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!