FOM-baas Ecclestone moet bakzeil halen, na diens eerdere opmerkingen over Michelin.

De Formule 1-Supremo zou eerder hebben toegegeven dat er inderdaad ruimte zou zijn voor een tweede bandenfabrikant, dan wel dat Pirelli kan worden vervangen door het Franse rubber! Paul Hembery van Pirelli liet toen weten een terugkeer van Michelin niet toe te juichen.

Dat de FIA eventueel met Michelin op de proppen komt is in zijn ogen irrelevant. Ecclestone: FOM en Pirelli hebben een overeenkomst. We hebben volgens mij geen toestemming van de FIA nodig. Zij hebben niets te zeggen over het commerciële gedeelte. De FIA is toezichthouder. Zij moeten zorgen dat de afgesproken regels nageleefd worden.

Hiermee lijkt Ecclestone lijnrecht tegenover Jean Todt, de FIA-president te staan. En het reglement van de FIA waarin het volgende staat:
Sporting regulations 25.1 Supply of Tyres

A single tyre manufacturer has been chosen by the FIA for the 2010, 2011 and 2012 seasons following an invitation for tenders to supply tyres for al the cars entered in Championship Events for the duration of these seasons. A single tyre manufacturer will be chosen by the FIA for subsequent seasons following an invitation for tenders to supply tyres to all the cars entered in Championship Events for the duration of such subsequent seasons.

Met dank aan collega Erik Koot, die dit artikel had opgedoken. Dus Bernie heeft geen gelijk als hij zegt dat de FOM geen toestemming nodig heeft van de FIA. Het is niet voor niets dat Pirelli nog steeds wacht op het fiat van de FIA.

Maar Ecclestone wilde ook geen hernieuwde bandenoorlog. Ze [Michelin, FR] zullen teams uitkiezen waarmee ze de meeste kans denken te maken op succes en die veel meer geld aanbieden dan andere renstallen., aldus de grote kleine baas van de Formule 1 tegenover Speed TV.