Voor iedereen is het nog gissen waar Lewis Hamilton volgend jaar rijdt. Volgens Bernie Ecclestone wilde de wereldkampioen van 2008 voor McLarens hattrick in Hongarije, België en Italië vertrekken bij het team, maar heeft hij zich inmiddels bedacht.

McLaren wil met Hamilton door, maar dan moet de Engelsman wel genoegen nemen met minder salaris. Hij moet waarschijnlijk een derde van zijn jaarlijkse 16 miljoen euro inleveren. Of Hamilton dat accepteert is nog maar de vraag, aangezien hij dan ook nog minder verdiend dan Jenson Button. Hij heeft zijn contract in ieder geval nog niet verlengd, omdat er ook gesteggel is over het portretrecht wat McLaren ook wil hebben. Zo verliest Lewis Hamilton wel meer dan alleen die ca. 5 miljoen aan salaris!

Ecclestone, beheerder van de commerciële rechten van de sport, denkt dat Hamilton voor de zegereeks van McLaren vastbesloten was om het team te verlaten. Ik denk niet dat hij nu weet wat zelf wil, aldus Ecclestone. Hij heeft het de laatste paar races erg goed gedaan. Daarvoor was hij, om een voor mij onbekende reden, niet blij. Hij had zelf besloten te vertrekken bij McLaren. Ik weet niet of hij er nu anders in staat.

En dat terwijl Ecclestone eerder meende dat Hamilton naar Mercedes zou gaan omdat Schumacher het voor gezien zou houden.