Het aanblijven van Heikki Kovalainen bij Caterham wordt met de dag onzekerder.

Of Kovalainen blijft is, in tegenstelling tot in het geval van Petrov, echter afhankelijk van of hij zelf wil blijven of niet. Teambaas Tony Fernandes wil de Fin namelijk ‘heel, heel graag bij het team houden’, maar Kovalainen ziet zijn geduld met het team opraken.

Kovalainen is namelijk teleurgesteld door het gebrek aan progressie van Caterham en heeft zijn managementbureau dan ook aan het werk gezet om te kijken of er interesse is van andere teams. Contractverlenging bij Caterham is aan de andere kant echter ook niet uitgesloten, aangezien Kovalainen bereid is te blijven als Caterhams plannen voor 2013 er goed uitzien.

Om die reden heeft Kovalainens manager de onderhandelingen met Fernandes en Caterham afgelopen week dan ook geopend, en volgens Fernandes verlopen die gesprekken voorspoedig. Ik kan gelukkig mededelen dat de onderhandelingen goed gaan en ik hoop dan ook ergens in de komende weken met goed nieuws naar buiten te kunnen treden., aldus de Maleisische teambaas tegenover Autosport.