Op 17 september schreven we dat de teams ‘eindelijk wakker worden‘ en nu vragen stellen over de zeer hoge ticketprijzen voor een weekeinde Formule 1.

Sterker, ze wijzen zelfs nadrukkelijk naar de prijzen als oorzaak van de lege tribunes langs de baan. Traditionele circuits als Spa-Francorchamps, Monza en de Hockenheimring hadden het moeilijk dit jaar, zo viel Toto Wolff van Mercedes op.

Nu slaat Bernie Ecclestone terug op de kritiek van de teams. Lagere ticketprijzen zullen ook betekenen dat de teams minder geld krijgen, zo dreigt de bejaarde baas van de Formule 1 tegenover het gerenommeerde Autosport.

Heeft hij [Toto Wolff] ook vertelt hoe hij denkt de ticketprijzen te verlagen?, zo vroeg Bernie zich af.

We eisen veel geld van de promotors, ja. Maar wat de teams vergeten is ruim 70% van het geld naar hen gaat. Als ze genoegen willen nemen met minder geld, dan is er ruimte om de prijzen te laten zakken., zo counterde de FOM-baas terug.

Bernie Ecclestone betwijfelt trouwens of de tanende populariteit aan de prijzen ligt. Mensen zouden volgens de 83-jarige minder tijd hebben en hun aandacht besteden aan andere sportactiviteiten.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!