Vandaag werd op het circuit van Brno in Tsjechi� de voorlaatste race van het DTM kampioenschap gereden. De race ging van start als de race van de laatste kans voor de Nederlander Christijan Albers. Hier moest hij goed presteren om zijn kansen op het kampioenschap levend te houden.

Zijn grootste concurrent, Mattias Ekstr�m vertrok vanop pole, Albers stond naast hem op de eerste rij. Ekstr�m reed van start tot finish aan de leiding. De tweede plaats ging naar de Deen Tom Kirstenen, de laatste podiumplek naar Gary Paffett, die onlangs nog een F1 -test bij Sauberdoor zijn neus geboord zag. Albers finishte de race niet.

Al bij de start verliest Albers terrein op Ekstr�m, als zowel Abt en Tomczyk hem voorbij gaan. Na de eerste reeks pitstops wil Albers Tomczyk inhalen, maar gaat iets te fel van leer en krijgt een drive-through penalty aangesmeerd. Uiteindelijk moet Albers de strijd staken.

Ex Sauber coureur Heinz-Harald Frentzen kan met zijn Opel Vectra eindelijk nog eens in de punten eindigen. Een zesde plaats is zijn deel. Veteraan Jean Alesi scoort het laatste punt.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!