Vandaag besvestigde het team van Arden International dat de Nederlander Robert Doornbos voor hen zal uitkomen in het F3000 kampioenschap komend jaar. Zijn teamgenoot zal de Italiaan Vitantonio Liuzzi worden, die ook vorig jaar al actief was in de F3000, maar dan voor het Red Bull Junior Team.

Doornbos, de eerste Nederlander in de F3000 sinds Christijan Albers in 2000, tekende een contract van twee jaar bij Arden. Het team, dat vorig jaar zowel het kampioenschap voor teams als voor coureurs (Wirdheim) won, selecteerde beide coureurs na de tests met een aantal coureurs in oktober en november.

Chris Horner, teambaas van Arden:

“Ik ben erg blij dat we Vitantonio en Doornbos hebben kunnen vastleggen. We willen ook dit jaar beide kampioenschappen weer gaan winnen. Vitantonio bewees vorig seizoen zijn potentieel en Robert was vanaf zijn eerste test gelijk zeer snel.”

Robert Doornbos:

“Dit is een grote kans voor mij, ik zal mijn best doen om er het beste van te maken. Komend jaar wordt een leerjaar voor mij, maar ik hoop snel te leren. Ik kan niet wachten tot de eerste tests in februari.”

Tot voor kort was er trouwens nog grote twijfel of het F3000 kampioenschap wel doorgang zou vinden. Afgelopen jaar daalde het aantal inschrijvingen namelijk naar een historisch dieptepunt. De F3000 lijkt echter te kunnen overleven, want volgens bronnen binnen de FIA hebben tien teams met twee wagens zich al ingeschreven voor komend seizoen. Komend seizoen zal overigens het laatste seizoen zijn onder de naam F3000, vanaf 2005 zal het kampioenschap weer Formule 2 gaan heten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter