De carri�re van Justin Wilson lijkt op een moeilijk punt beland te zijn. Als groot talent werd hij vorig jaar bij Minardi binnen gehaald, maar hij kon de verwachtingen niet waarmaken. Zeker niet tijdens de races die hij voor Jaguar reed, zijn achterstand op Webber was te groot.

Justin heeft nu zijn hoop gevestigd op een baantje als testcoureur. Voor dat mogelijk is dient echter wel eerst de regel geschrapt te worden die zegt dat de derde coureur van een team niet meer dan zes races in de afgelopen twee jaar gereden mag hebben. Als deze regel niet geschrapt wordt lijkt Wilsons rol in de Formule 1 voorlopig uitgespeeld.

De regel werd echter ingesteld om de zes slechtste teams, die een derde wagen mogen laten rijden tijdens de vrije trainingen op vrijdag, geen gebruik te laten maken van ervaren coureurs.

De regel kan alleen geschrapt worden als de teambazen het hierover eens worden op het overleg komende woensdag. Zijn manager, Jonathan Palmer, gelooft er in ieder geval in:

“Het ziet er naar uit dat de limiet van zes Grand Prixs in twee jaar zal komen te vervallen. Als dat gebeurd zou dat geweldig zijn.”

Jaguar zou in ieder geval al interesse hebben in Wilson om als testcoureur te fungeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter