Volgens velen is het circuit van Bahrein niet ideaal gelegen. Men vreest ofwel de terroristische aanslagen in het Midden-Oosten of men duidt een tekort aan hotelaccomodaties aan, of de woenstijnwinden zouden het leven op het circuit zuur maken. Ralf Schumacher, die de bouwwerkzaamheden aan het circuit in Manama vorig jaar bezocht zei: “Het probleem is vooral dat het zand op het circuit zo kunnen komen.”

Maar volgens Button, die recent ook een bezoekje bracht aan Bahrein, is het zand geen echt struikelblok.

“Er is zand overal om je heen,” aldus Button. “Maar circuitdesigner Hermann Tilke heeft zweet noch moeite gespaard om de meest effici�nte asfaltlaag in de wereld te vormen. Ze hebben zelfs graniet vanuit Wales overgetransporteerd om met het asfalt te mengen. Wat volgens de ontwerpers tot het meest gesofisticeerde en duurzaamste baanoppervlak in de wereld zal leiden.”

Het is niet ondenkbaar dat het probleem nu gewoon verlegd is. Deze duurzame asfaltlaag zou de bandenleveranciers wel �ns menige slapeloze nachten kunnen bezorgen. Want de banden zouden het wel ‘ns hard te verduren krijgen met deze moderne asfaltlaag.

 

“Dit zal waarschijnlijk veel eisen van de banden. Met als gevolg dat teams veel moeite zullen hebben met het vinden van een geschikte afstelling om ervoor te zorgen dat de banden lang genoeg mee zullen gaan,”

besluit de jonge Brit.

Of er in al deze voorspellingen waarheid zit, zullen we enkel te weten komen het eerste weekend van april, wanneer het stratschot van de allereerste GP van Bahrein wordt gegeven.

Foto’s: www.tilke.com

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter