De afgelopen week is er constant de dreiging geweest dat dit wel eens de laatste Grand Prix van Belgi� zou kunnen zijn geweest, vermits nog niet de helft van de tickets is verkocht en er een schuldenberg is van om en beide �10 miljoen. De Waalse regering stemt toe om die schuldenlast kwijt te schelden en bij te springen, maar volgens boze tongen zou dat voor volgend seizoen niet meer zo zijn. Toch heeft de woordvoerder van de organisatie in Spa-Francorchamps laten weten dat het allemaal niet zo zal zijn.

“We hebben voor minstens zeven jaar een contract ondertekend, en dat betekend dat we nog tot en met 2008 de Formule 1 naar Spa-Francorchamps zullen halen. Daarbij was er ingecalculeerd dat we de eerste jaren een verlies zouden lijden, maar als het gaat zoals we verwachten maken we binnen enkele jaren weer winst.”

Laat ons hopen dat de Belgische regering niet weer dwars gaat liggen, zodat we de Formule 1 nog tot minstens 2008 mogen verwelkomen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter