E�n van de positieve verassingen van het voorbije weekend mag toch wel het BAR-team genoemd worden. Jenson Button wist zich op de vierde plaats te kwalificeren en moest tijdens de wedstrijd, ondanks de verwachtingen, niet onderdoen voor de anderen. Dit ondanks een last minute-overstap naar reserve-chassis. Naast supersnel de motor overplaatsen naar dit chassis moesten ook de andere instellingen aangepast worden. Doch slaagde het team er met brio in. Jenson had niet te klagen, hij finishte zesde na een prachtige race. Hij moest na een heftig gevecht met Montoya wel in het gras bijten maar dat maakte zijn prestatie er niet minder op.

Desondanks was Willis niet volledig tevreden.

” Het is een gezond teken voor het team om teleurgesteld te zijn met een race waar ze twee wagens aan de finish krijgen. Volledig probleemloos voor de motor en chassis met ��n auto in de punten. “

Takuma Sato beschadigde zijn voorvleugel in de eerste bocht maar wist niet hoezeer het zijn prestaties be�nvloede. Toen wij tijdens de eerste pitsstop de schade zagen hebben we besloten een snellere tweede pitsstop uit te voeren om de vleugel te vervangen. Er is nooit een gevaar geweest dat hij zou afbreken maar de airodynamische eigenschappen waren t� zeer negatief be�nvloed. Toen de vleugel vervangen was kon hij aan hetzelfde tempo als Jenson rijden waardoor we zeker weten dat hij, zonder probleem, in de punten had kunnen rijden. Jenson Button reed een goede race, hij verloor een positie aan Ralf door een klein probleem tijdens zijn tweede pitsstop.

 

“Het is duidelijk dat we meer moeten werken aan bandentests en voorbereidingen voor de race en we moeten het probleem waar we te kort schieten ten opzichte van de andere top teams detecteren. “

Snelste ronde:

Jenson Button:    1:25.982 gereden in ronde 24  -  pitsstop in ronde 26
Takuma Sato    1:26.077 gereden in ronde 43  -  pitsstop in ronde 45
Ralf Schumacher    1:25.824 gereden in ronde 11  -  pitsstop in ronde 12
Juan-Pablo Montoya    1:25.286 gereden in ronde 42  -  pitsstop in ronde 44 

In totaal stonden ze in de pits:

J-P Montoya     1:09.970
R. Schumacher    1:04.299
J. Button    1:07.470
T. Sato    1:09.204 

Conclusie is dat Montoya de snelste van de vier was� met zijn wagen wist hij de slechte pitsstops goed te maken. Ralf daarintegen heeft dankzij zijn team Jenson kunnen passeren zonder moeite want op de baan waren hun tijden exact hetzelfde. Na het gevecht met Montoya moest hij echter lossen bij Ralf en tevreden stellen met een zesde plaats. Allesinds hoopgevend voor de komende races� .

Bjorn

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter