Dietrich Mateschitz

Mateschitz: Max Verstappen heeft het in zich de nieuwe Ayrton Senna te worden

Mateschitz, de eigenaar en directeur van Red Bull had een gesprek met Marca, een Spaanse sportkrant waarin hij ook sprak over de jonge honden in zijn renstallen;

Op de vraag of Verstappen in de buurt zou komen van Senna zei Mateschitz: als je zijn natuurlijk talent ziet, zijn mentale kracht en zijn moed in de races die hij rijdt, dan denk ik van wel ja. Maar het is natuurlijk ook zo, dat hij nog moet laten zien, dat hij dit over meerdere jaren kan volhouden. Niemand weet of dat gaat lukken, maar wij geloven in zijn kunnen.

Over Carlos Sainz zegt de Oostenrijkse suikerwatermagnaat: Carlos is een geweldige sportman die een grote, charismatische persoonlijkheid koppelt aan veel talent. Hij heeft de pech, dat we met Max en Daniel (Ricciardo, red.) twee geweldige rijders in het Red Bullteam hebben. De prestaties van de Toro Rosso-auto’s zijn nog niet voldoende om Carlos in staat te stellen Mercedes en Red Bull aan te vallen.

Maar, gaat hij verder: Ik geloof zeker, dat het goed zal zijn voor Carlos Sainz om nog een jaar in ons tweede team te rijden, ook omdat we daar de komende jaren een veel beter pakket neerzetten waardoor de auto’s veel beter zullen presteren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!