Mateschitz met Christian Horner

Red Bulls Dietrich Mateschitz: nooit serieus overwogen om uit de Formule 1 te stappen tijdens conflict met Renault in 2015

De eigenaar en CEO van Red Bull GmbH, Dietrich Mateschitz, heeft tegenover Spaanse journalisten toegegeven, dat het dreigement om uit de formule 1 te stappen een loos dreigement was.

Midden vorig jaar, halverwege het seizoen, zegde Red Bull het contract met motorenleverancier Renault op om zo de kans te krijgen over te stappen naar Mercedes.
Mercedes weigerde echter medewerking uit angst, omdat Red Bull de Duitsers het vuur al te na aan de schenen zou gaan leggen in 2016.

Toen Red Bull ook bij Ferrari en Honda bot ving, werd de zaak penibel en moest Red Bull met hangende pootjes terug naar Renault.
Onderweg naar dat laatste redmiddel probeerde Red Bull de FIA en FOM onder druk te zetten door te dreigen op te stappen. Daarop kwam Bernie Ecclestone in het geweer.

De laatste strohalm voor Red Bull was terug naar Renault en nog veel meer betalen voor de motoren dan al gebeurde. Red Bull bedong wel, dat de motor in 2016 geen Renault maar Tag-Heuer wordt genoemd.

Junior-team Scudería Toro Rosso week uit naar de Ferrari-motor van het seizoen 2015 en tekende zo het vonnis van een slechte tweede seizoenhelft omdat die motor niet geüpdatet zou worden.

Mateschitz geeft nu toe, dat tijdens al die onderhandelingen er nooit serieus overwogen is, om echt uit de Formule 1 te stappen;

We hebben het eigenlijk nooit serieus overwogen zegt Mateschitz in een interview met Marca, een Spaanse sportkrant.

Het had wel gekund natuurlijk, zo gaat hij verder. Het had zodanig uit de hand kunnen lopen dat we ons gedwongen hadden gezien die weg te kiezen, bijvoorbeeld als het inderdaad helemaal niet gelukt zou zijn om een motor te krijgen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!