Waarschijnlijk mogen we er vanuit gaan dat het Frans-Engelse team, Renault, ��n van de snelst opkomende teams is binnen de huidige F1, op een relatief korte periode wisten ze zich te settelen tussen de toppers.

Vorig seizoen moest Renault de duimen leggen voor de grote 3 (Ferrari, Williams en McLaren), maar sommige van deze topteams vrezen het team van Flavio Briatore.

Sir Frank Williams deed zijn relaas aan de BBC:

“Onze piloten buiten beschouwing gelaten zou ik Michael Schumacher en Fernando Alonso aanstippen.

De Renault is een indrukwekkende wagen.”

Het gevaar van de Renault bolides zit hem vooral in de lange afstanden die ze aankunnen, althans volgens Mark Webber.

Mark Webber:

“De renault is sterk op de lange afstanden, de Williams is een goede wagen maar de Renaults zijn het sterkst op een race afstand.”

Het ziet er dus naar uit naar uit dat we ook dit iets mogen verwachten van de jongens in hun blauw gele overall, of ze dit jaar weer puntjes gaan afsnoepen van de toppers is een open vraag, maar het zou ook iets meer kunnen zijn.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter