Het gebeurt elk weekend dat rijders hun wagen moeten achterlaten naast het circuit tijdens de vrije trainingen. Vandaag was dat niet anders, maar het is altijd gissen naar de oorzaak van het euvel aangezien beelden van de sessie niet meteen beschikbaar zijn. Vandaar dit overzicht van wie in de eerste en/of tweede sessie heeft moeten opgeven.

Het begint met niet de minste rijder, namelijk Michael Schumacher. Schumacher kon in de tweede sessie geen enkele volledige ronde rijden omdat zijn F2005 mechanische problemen kreeg in de tweede sector van z’n eerste outlap van die sessie. Schumi moest z’n wagen parkeren, uitstappen en de rest van de training toekijken in de pitbox. Er is nog geen duidelijkheid over de aard van de problemen.

Teamgenoot Rubens Barrichello had dan weer een nogal probleemloze dag. Echter, n� het afvlaggen van de tweede vrije training maakte hij een uitje in de tweede sector, waardoor ook hij z’n wagen kon parkeren. Maar de Braziliaan had toen al wel twee volledige sessies kunnen rijden natuurlijk.

Andermaal ��n van de pechvogels was Giancarlo Fisichella, al was het toch zijn fout dat hij in de tweede helft van de tweede sessie z’n wagen moest achterlaten: Fisico spinde van de baan en liet z’n motor afslaan toen hij wilde wegrijden.

Dan is er nog Nicolas Kiesa, de Deense vervanger van Robert Doornbos, die van testrijder bij Jordan naar race-piloot bij Minardi ge�volueerd is. Kiesa ging door een stuurfout van de baan in de eerste sessie en ook hij geraakte niet meer de baan op.

Zijn collega bij Minardi, Chanoch Nissany, spinde ook in de laatste minuten van de eerste sessie van de baan. De 42-jarige Isra�liet had nog maar 8 ronden gereden toen dat gebeurde. De laatste paar minuten moest hij toezien, en ook in de tweede sessie kwam hij de baan niet meer op. Misschien wilde Paul Stoddart geen brokken aan z’n wagens?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter