Het team van HRT staat in 2013 niet meer op de grid. Voor Pedro de la Rosa betekent dit dat hij op zoek moet naar een nieuw team. De veteraan weet dat een racezitje moeilijk wordt dus heeft de Spanjaard nu zijn pijlen gericht op een rol als testrijder.

De 41- jarige Spanjaard is niet onbekend met een rol als testcoureur. Van 2003 tot 2009 vervulde de la Rosa deze taak bij McLaren. In 2011 was de oud Arrows coureur ook weer testrijder voor de formatie uit Woking. Pedro de la Rosa was ook de testcoureur van Pirelli. De Spanjaard mocht de banden van de Italiaanse fabrikant voor 2011 op de proef stellen.

Een testrol bij zijn oude werkgever McLaren zit er volgens Pedro niet in. Ik heb McLaren tot tweemaal toe verlaten. De deur zal dus niet wagenwijd open staan. Ik ben niet loyaal geweest in de richting van McLaren dus ik zal weer van nul af aan moeten beginnen, vertelt de man die in februari 42 jaar wordt.

Toch heeft de la Rosa goede hoop op het vinden van een stoeltje. Met zijn 41 jaar heeft de Spanjaard veel ervaring en knowhow opgedaan in de Formule 1.Ik heb er vertrouwen in dat ik ergens wel als testrijder aan de slag kan gaan, maar garanties heb je niet in de Formule 1.

Mocht de la Rosa er niet in slagen een testzitje de vinden bij een Formule 1 team dan is er nog geen man over boord. Als het er niet van komt dan stel ik mezelf gewoon een nieuw doel om na te streven. Ik voel er namelijk weinig voor om thuis voor de TV te gaan zitten en de hele dag op mijn vrouw en dochters te passen. Ik denk dat zij het trouwens ook niet zien zitten als ik zo mijn dagen ga invullen, aldus Pedro de la Rosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.