De Jaguar voor het seizoen 2004, de R5, zal maandag 12 januari zijn debuut op de baan maken in … Belgi�.

Voordat het team op 18 januari zal afreizen naar Barcelona om daar de wagen offici�el te presenteren, zal de wagen enkele rechte lijntesten afwerken op de baan van Lommel.

De wagen is volledig af en heeft de crashtesten met succes doostaan. Volgens een vertegenwoordiger van Ford is de wagen mooi op tijd klaar en is men binnen het voorziene budget gebleven. De R5 is geen volledig nieuwe wagen, maar een evolutie van de wagen van vorig seizoen, de R4.

Dezelfde persoon wist ook te melden dat al het beschikbare geld gebruikt werd om te wagen te verbeteren.

Jaguar eindigde vorig seizoen op de zevende plaats in het kampioenschap van de constructeurs en heeft voor volgend seizoen een overeenkomst met Mark Webber en Cristian Klien om hun wagens te besturen. Ze hopen dat de R5 hen korter bij de topteams kan brengen, maar denkt dat niet ieder team?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter