Elke F1-fan met een beetje kennis van zake weet dat Max Mosley de huidige baas is van de Internationale Automobielfederatie ofwel FIA. Dan kan je ook weten dat Mosley een man is van vele (soms op het absurde af) idee�n, een man die de veiligheid van de formule 1 wil handhaven en verbeteren.

Het is dus niet meer dan normaal dat hij niet alleen vrienden maar ook vijanden heeft. Jacques Regis is daar een goed voorbeeld van. Regis, de president van de Franse motorautoriteit, vindt dat Mosley geen rekening houdt met de mening van andere leden.

“Ik heb het gevoel dat ik niet alleen ben met dit standpunt.”

Max Mosleys plaats als FIA-aanvoerder zal in 2005 ingenomen kunnen worden door iemand anders, want dan zijn er verkiezingen.
Regis beweert ook dat Mosley “in een bel leeft”, en eenzijdige beslissingen maakt.

 

“De FIA moet de voordelen van het samenwerken van clubs verdedigen,” aldus Jacques Regis. Wil Regis dan zelf het roer niet overnemen? “Te vroeg. Maar Max Mosley moet zijn beleid aanpassen. Ik wil het veranderen.”

Misschien zouden we met Regis wel een goede president hebben, want hij heeft al 12 jaar ervaring als lid van de FIA-wereldraad.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter