Christian Klien staat onder grote druk bij Jaguar. Het Britse team staat bekend voor het weinige geduld in nieuwe rijders, en de prestaties van de Oostenrijker zijn niet schitterend. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft de arme Christian zich nu ook nog geblesseerd aan een vinger, waardoor zijn voorbereidingen op de GP van Frankrijk volgend weekend in het gedrang komen.

En om het n�g lulliger te maken, gebeurde het incident niet eens op de baan. Tijdens een pauze op de tests in Barcelona, wou Klien in de Jaguargarage een ventilator voor de afkoeling van de remmen nemen, en wel om zichzelf wat te verfrissen.

“In een poging om zichzelf af te koelen, nam Christian een remventilator, maar hij liet zijn rechterwijsvinger jammer genoeg door het beschermrooster glijden,” verklaarde een woordvoerder. “Zijn vingertop is redelijk diep gesneden, maar niet tot op het bot. Maar het is wel een serieuze vleeswonde en die kan niet zomaar gehecht worden.”

De woordvoerder ging als volgt verder:

“Klien zou fit moeten zijn om te racen in Magny Cours, maar Mark Webber moest Christian gisteren vervangen in de tests.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter