Het ziet er niet zo goed uit voor David Coulthard. De Schot komt al een hele tijd uit voor McLaren, maar met de komst van Juan Pablo Montoya aldaar, zal hij niet meer aan de bak kunnen komen bij het team uit Woking. Tenzij zij natuurlijk een derde wagen mogen inzetten tijdens de races, nu er voorlopig slechts 18 ingeschreven zijn.

Dat weet David zelf ook. Hij blijft volhouden dat hij nog niet klaar is om te stoppen, maar dat de kans daarop steeds groter en groter wordt. Hij werd immers het vaakst getipt bij Jaguar, maar het bericht dat de groene renstal niet meer mee zal (st)rijden volgend seizoen, hield in dat Coulthard het ergens anders moest gaan proberen.

Bij Renault, Sauber en BAR of Williams is de pikorde ook al bekend. En als het verdict over de zaak-Button eenmaal gevallen is, is de kans zeer groot dat het verliezende team niet zal kiezen voor een 33-jarige rijder, dan wel voor een jong talent.

Maar de Schot ziet nog een kans:

“Niets is voor altijd, zeker in deze sport. Diep vanbinnen ben ik nog niet klaar om te stoppen, maar ik zal het moeten accepteren als dat mijn lot wordt. Ik ben nog geen oudje in F1 en ik ben niet van plan om met pensioen te gaan, maar als het noodzakelijk is, zal het misschien moeten.”

Zijn huidige teambaas, Ron Dennis, onderstreept dat hij graag een testrol zou bieden aan zijn ‘ancien’. En er blijft de kans dat McLaren met drie wagens zal mogen racen volgend seizoen. Als dat het geval is, zal hij enkel moeten bewijzen dat hij beter is dan huidig testrijder Alexander Wurz, en dan zou hij mogen plaatsnemen naast Kimi R�ikk�nen en Juan Pablo Montoya. Maar het zou goed kunnen dat er een koper voor Jaguar wordt gevonden.

 

“Als McLaren geen derde wagen mag inzetten volgend seizoen,” aldus Coulthard, “zal ik een ander team moeten opzoeken. Maar als dat ook op niets uitdraait, zal ik het voor bekeken moeten houden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter