Het kan wel eens gaan spoken in Suzuka komend weekend. De tropische storm Ma-On trekt op dit moment over de Filipijnse Zee richting Japan. De storm zou het circuit op zaterdag of zondag kunnen bereiken. Een tyfoon gaat normaal gepaard met hevige windstoten en zware regenval. Maar niets is zo onzeker als het weer, dus er kan niet met zekerheid gezegd worden dat de storm ook daadwerkelijk over het circuit trekt.

Voor donderdag wordt er nog een lekker zonnetje verwacht, maar daarna is het over met het mooie weer in Japan. Vrijdag zal het al gaan regenen, om nog maar te zwijgen over de dagen daarna. Er wordt dan zware regenval voorspeld met temperaturen tussen de 15 en 20 C.

Zouden we dan eindelijk de eerste echte regenrace van het seizoen meemaken? Vele fans zullen hopen van wel, want in zulke races wil er soms nog wel eens verrassing naar voren komen. Denk maar eens aan de overwinningen van Panis (Monaco 1996), Hill (Belgi� 1998), Herbert (Europa 1999) of Fisichella (Brazili� 2003).

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter