David Coulthard is zelfverzekerd naar een zitje op zoek voor 2005. Tot nu toe heeft de Schot nog geen geluk gehad in zijn zoektocht. Hij wou Buttons zitje overnemen toen de jonge Brit besliste naar Williams over te stappen. Maar na de Button-soap bleek dat hij toch bij BAR zou moeten blijven. Echter de Schot blijft niet bij de pakken zitten en liet weten dat geld geen probleem is. “Het is een financieel geladen beslissing,” vertelde hij de BBC“Ik wil de kans hebben om de buitenwereld te laten zien wat ik allemaal kan doen bij een ander team buiten mijn negen jaren bij McLaren. Ik kan zeker nog presteren.”

Coulthard gelooft dat hij nog veel te bieden heeft, maar geeft wel toe dat hij zijn teammaat niet helemaal kon volgen.

“Ik kan niet ontkennen dat ik Kimi niet kon bijhouden in de tweede helft van het seizoen,” verklaarde hij. “Maar dat is niet omwille van een gebrek aan talent. Je moet zowel fysiek als psychisch 100% fit zijn voor elke race en dat is erg moeilijk in een situatie waar je weet dat je niet gewild bent.”

 

“Alle sportmensen hebben hun ups en downs. Maar er zijn drie belangrijke vragen die ik mezelf moet stellen,” vervolgde de Schot. “Ben ik nog steeds snel? De data zullen zeggen �ja�. Heb ik nog steeds de drang om te racen? Ik kan met absolute zekerheid zeggen van wel. En ben ik nog steeds ge�ngageerd? Wel, dat ik m�n wagen niet gewoon aan de kant heb gezet, zoals het team met vroeg, in Spa nadat ik angstwekkend dicht langs de vangrails kwam gevlogen tegen 300 km/u, laat een ongelooflijk engagement zien.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter