Begin deze week werd bekend gemaakt dat het Sauber-team volgend seizoen op Michelin-schoentjes zal rijden. Daardoor worden er maar liefst zes van de negen teams bevoorraad door de Fransen. Dat lijkt hen wat te veel, als we Pierre Dupasquier mogen geloven. De Sportief Directeur van het bandenmerk had bij de Sauberwissel als voorwaarde gesteld dat er dan een ander team naar Bridgestone zou overstappen, omdat zes teams voor hen te veel lijken. Vorige maand reeds werden zowel Toyota als Honda (B.A.R.) aan Bridgestone gelinkt. Vandaag de dag lijkt Toyota de grootste kanshebber. Bridgestone is Japans en daarom leggen ze er de nadruk op dat ze bij voorkeur aan een Japans merk zouden willen leveren volgend seizoen.

Toyota langs hun kant heeft al laten weten dat ze tevreden zijn met het werk van Michelin en dat ze niet meteen het nut van een bandenwissel inzien. Maar daar werd meteen bij verteld dat het niet onmogelijk is, gezien de dominantie van Bridgestone (met Ferrari) afgelopen seizoen, toen ze 15 van de 18 races wonnen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter