Het enige continent dat niet aanwezig is op de huidige Formule 1 kalender is Afrika, nochtans zijn heel wat mensen voorstander van een race in Afrika.

De laatste Grote Prijs van Zuid – Afrika ging door in 1993, op het circuit van Kyalami. Kyalami is de dag van vandaag toe aan een grondige modernisering.

De laatste keer dat Kyalami volop in de belangstelling kwam was toen Minardi er een heuse tweezitter race organiseerde, waar maar liefst 60 000 fans op af kwamen.

Bernie Ecclestone bevestigt nu dat er binnen de 5 jaar een race zal door gaan in Zuid – Afrika. Later dit jaar begint Zuid – Afrika met de bouw van een nieuw circuit in Kaapstad.

“We gaan naar Zuid – Afrika. De vraag is niet of we gaan, maar wanneer, “ zei Ecclestone in de Zuid – Afrikaanse krant Die Burger“Binnen de vijf jaar vindt er een race plaats in Kaapstad.  “

De F1 kalender zit echter overvol: volgend jaar worden voor het eerst 19 races gereden, en in 2006 komt ook Mexico erbij.

Dit kan de doodsteek betekenen voor enkele Europese Grote Prijzen. Silverstone, Magny-Cours en Imola staan al onder druk.

Laten we echter ook niet vergeten dat de woorden van Ecclestone niet altijd als waarheid bestempeld mogen worden. In het verleden bevestigde hij al races aan India en Rusland, maar tot op heden staan die nog altijd niet op de kalender.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter