Dat stelt Robert Fernley, Force India’s adjunct-teambaas, in gesprek met de Sunday Times, verwijzend naar de investeringsmaatschappij die haar aandeel in de sport in een jaar tijd van boven de 60 procent naar zo’n 40 procent heeft afgebouwd en van zins is de beurs op te gaan met haar resterende aandelen.

Volgens Fernley is er namelijk heel wat mis met de Formule 1: De kosten rijzen de pan uit en ondanks dat Formule 1-teams doorzetters zijn, gaat het voor een aantal toch een heel moeilijk verhaal worden om te overleven.

Fernley doelt daarmee op de kostenplaatje van de nieuwe motorconfiguratie, de 1600cc V6-turbomotor.

Vijay Mallya, eigenaar en teambaas van Force India, heeft de grote teams ondertussen opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen en niet alleen aan zichzelf te denken. Volgens Mallya is het gevaar daar van dat de kleine teams zullen verdwijnen er er ‘drie of vier teams overblijven die drie auto’s per teams zullen gaan inzetten.

Er zijn één of twee teams die ten koste van alles willen winnen en niets geven om de levensvatbaarheid van de sport. Ik denk echter dat de Formule 1 de kleine teams nodig heeft, dus het is in mijn ogen nodig dat we met elkaar om de tafel gaan zitten en een oplossing vinden voor dit probleem.