Volgens Donald MacKenzie, een topman van CVC Capital, ligt het probleem niet bij zijn firma maar bij de teams. Ik begrijp dat de middenmoters en kleine teams in een lastige situatie zitten, maar dat is eigenlijk altijd zo geweest en het is om heel eerlijk te zijn een probleem dat de teams onderling moeten oplossen., zo reageert hij tegenover het persbureau Press Association.

Het probleem ligt namelijk niet bij hoeveel geld wij aan de teams geven, maar bij hoeveel ze zelf spenderen., stelt MacKenzie, die benadrukt dat CVC ‘om de Formule 1 geeft‘ en ‘niet de slechterik is in dit verhaal‘. Wij halen geen geld uit de sport., beklemtoont hij. De teams strijken 65 procent van de winst op en wij krijgen 35. Zo is het afgesproken en meer dan dat halen we er echt niet uit.

Doordat er nog steeds geen nieuw Concorde Agreement is tussen de teams, de FIA en CVC, opereren alle betrokkenen daardoor in een machtsvacuüm zonder overkoepelende structuur.

CVC Capital wordt er eveneens van beschuldigd, de vier grootste teams een voorkeursbehandeling te geven en de kleinere renstallen in essentie in klantenteams van de grote jongens te veranderen.