Marussia hoopt ‘voor het raceweekend in Canada’ officieel bekend te kunnen maken, met welke krachtbron ze vanaf 2014 gaan rijden.

Het team neemt na afloop van dit seizoen na vier jaar afscheid van haar huidige motorleverancier Cosworth, want Cosworth heeft [kennelijk geen nieuwe 1.6 liter V6-tijdperk ontwikkeld.

Marussia was daarom al een tijdje op zoek naar een nieuwe motor en denkt deze dus snel te kunnen aankondigen. We gaan er vanuit dat we ergens in de komende dagen, voor we naar Canada gaan, bekend te kunnen maken wie onze nieuwe motorleverancier wordt., vertelt teambaas John Booth aan Motorsport-Total.

Het is een publiek geheim dat Marussia met Ferrari in zee zal gaan, gezien de connectie met Jules Bianchi die uit het opleidingsprogramma van Ferrari komt.

Volgens Booth maakt de aanwezigheid van Bianchi bij het team echter geen verschil: Er is dankzij Jules inderdaad een link met Ferrari, maar dat speelt geen rol in het motorenvraagstuk., stelt de teambaas, die echter verder geen namen noemt van motorleveranciers waarmee Marussia om de tafel zit of heeft gezeten.