David Coulthard tijdens de USGP van 2003David Coulthard tijdens de USGP van 2003De wereldberoemde “Brickyard” van Indianpolis is sinds 2000 gastheer van de USGP. Dit jaar werd de traditie uit de jaren tachtig en zeventig hersteld door het na elkaar plaatsen van de GP van Canada en die van de VS. Hierdoor valt de GP slechts 2 weken na de beroemde 500 mijl race.

Het circuit deed in de 19de eeuw dienst als testcircuit voor de auto-industrie van Detroit, later werd het geplaveid met backstenen. In de jaren veertig werden de bakstenen vervangen door asfalt, maar men liet een “yard” van het circuit onaangetast. Hierdoor kreeg het de naam: “Brickyard”.

Net als Spa, Nurberg en Monaco ademt dit circuit motorgeschiedenis. Voor David Coutlhard is Indianapolis een speciale omloop. Niet alleen door de twee tegenovergestelde secties, maar vooral omdat je pas in Indianapolis onder de indruk bent van de snelheid van een F1 wagen.

“De Indianapolis Motor Speedway is een van die plekken, net als Spa en Monaco, waar er een speciale sfeer heerst. De baan zelf wordt gevormd door twee heel verschillende secties, en dat vraagt om een medium downforce pakket.
Er is het hellende stuk van de laatste bocht, dat leidt naar het lange zeer snelle rechte stuk van de Speedway ovaal. We rijden er 20 seconden lang plankgas. Omdat het stuk zo lang is merk je pas echt de snelheid die we halen (zo’n 335 km/u) op. Natuurlijk halen we deze snelheid ook op andere circuits, maar nooit zo lang. Op het einde van het rechte stuk gaan we het infield gedeelte in dat ons rond de golfbaan brengt.
Het zijn dingen als dit, en het hellende stuk, dat dit evenement uniek maakt. “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter