Even leek het er op dat er een vloek lag op Indianapolis voor Felipe Massa. Twee jaar geleden mocht hij er ook al niet deelnemen omdat hij destijds tien plaatsen terug gezet zou worden op de grid vanwege gevaarlijk rijden op Monza. Peter Sauber vond het toen beter om hem voor die ene race te vervangen door Heinz-Harald Frentzen. Afgelopen weekend leek het er op dat hij weer niet zou kunnen aantreden op het legendarische circuit. Massa klapte met hoge snelheid in de banden van Montreal en werd met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Uit onderzoek bleek daar dat hij gelukkig geen verwondingen had overgehouden aan zijn zware crash:

“Ik heb geluk gehad dat ik niks mankeer. Het gaat weer goed nu en ik ben er daarom helemaal klaar voor om weer te gaan racen dit weekend.”

De Braziliaan zal dus nu wel zijn debuut kunnen maken op Indianapolis. Voorlopig kent hij het circuit alleen van de televisie, maar dat is geen probleem voor Felipe:

“Ik zal op donderdag met een scooter het circuit verkennen. Ik heb het geluk dat ik circuits snel onder de knie krijg. Het zal me slechts vijf of zes rondjes kosten om er aan te wennen.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter