“Pech”. Dat was het ontnuchterende woord van Max Verstappen nadat hij was uitgevallen in de eerste bocht. Het was een minidomino toen Bottas Raikkonen raakte, die vervolgens Verstappen aantikte. Alleen de eerstgenoemde kon verder, maar viel later in de race alsnog uit. Het ontnuchterende woord werd door Max niet alleen met de nodige Hollandse nuchterheid, maar ook droog uitgesproken. Op de marketingafdeling van Red Bull trekken ze ondertussen zich de haren uit het hoofd.

De vorige race reed Verstappen namelijk al anoniem rond. Commentator Olav Mol maakte er zelfs opmerkingen over dat de Nederlander al een tijdlang niet in beeld was geweest. Ricciardo viel uit, dus die kwam al helemaal niet in beeld. Toen dacht de marketingafdeling even droog als Verstapen vandaag, dat het gewoon pech was. Handenwrijvend keken zij uit, net als iedereen, naar de veranderingen die de Red Bull-bolides dichterbij de absolute top moest brengen.

In Spanje werd stuivertje gewisseld. Ricciardo reed de hele race in een Niemandsland en werd net als Vertappen vorige week nauwelijks in beeld gebracht. Ferrari had dat handiger bekeken. Met behulp van de regie werd een jongetje in beeld gebracht dat na het uitvallen van Raikkonen ontroostbaar leek. Later zagen we hetzelfde jongetje terug in de pit, waar hij samen met de Fin op de foto mocht.

De marketingafdeling van Red Bull leert ongetwijfeld snel en zal weldra met een vacature komen voor een jongetje van een jaar of acht dat niet tegen zijn verlies kan. Op kosten van het energiedrankje kan het kereltje alle resterende races mee en zal hem, evenals zijn ouders, een prominente, lees: voor de regie makkelijk vindbare, plek gereserveerd worden.

Niet alleen van de inhaalslag die Ferrari heeft gemaakt ten opzichte van Mercedes kan Red Bull iets leren. Ook op het gebied van marketing is er nog een slag te maken, want voorlopig zullen de coureurs nog steeds genoegen moeten nemen met een plek in Niemandsland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.