In augustus komt de nieuwe Formule 1 game voor 2018 op de markt. Codemasters is wederom de uitvoerend producent en borduurt verder op het succes dat ze de laatste jaren hebben opgebouwd. Ook de klassieke wagens keren terug in F1 2018. Deze week maakten ‘Codies’ de eerste twee nieuwe classics voor de aankomende game bekend.

Naast de klassiekers die vorig jaar in de game zaten heeft Codemasters twee nieuwe classics bekend gemaakt. De spelers kunnen dit jaar aan de slag met de Brawn GP BGP001 uit 2009 en de BMW-Williams FW25 uit 2003. Beide wagens stonden hoog op het verlanglijstje van de spelers en Codemasters laat daarmee wederom een wens van haar volgers in vervulling gaan.

De Brawn GP BGP001 behoeft weinig introductie. Het is de wagen waarmee Jenson Button in 2009 op sprookjesachtige wijze wereldkampioen werd. Ross Brawn redde het team van de ondergang toen Honda de stekker uit haar Formule 1 project trok. Brawn GP was geboren en domineerde met name aan het begin van het seizoen de sport dankzij de dubbeldeks diffuser. Eind 2009 nam Mercedes Brawn GP over. Daarmee is Brawn GP procentueel gezien het meest succesvolle team uit de Formule 1 ooit.

Michael Schumacher won in 2003 misschien wel zijn zwaarstbevochten wereldtitel. Dat jaar werd hem met name het vuur aan de schenen gelegd Kimi Räikkönen en McLaren, maar ook door Williams en Juan Pablo Montoya. Montoya en Ralf Schumacher wonnen vier Grand Prix in de bolide, pakten vier keer pole position en reden vier keer de snelste ronde. Ralf Schumacher kwam ook nog eens in actie met het startnummer vier. Voor de wereldtitel was het helaas voor Williams niet genoeg. Montoya maakte tot de voorlaatste race nog kans op de hoofdprijs, maar moest aan het eind van het seizoen elf punten toegeven op Michael Schumacher en kwam tot een derde plaats in het wereldkampioenschap.

Fans van de Formule 1 games kunnen zich vanaf vrijdag 24 augustus uitleven met het spel. F1 2018 bevat naast de Brawn GP en de Williams wagen ook alle teams en coureurs uit het 2018 seizoen. Daarnaast keren ook de klassieke bolides van Ferrari, McLaren, Williams en Red Bull uit F1 2017 terug.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!