Fernando Alonso is één stap dichterbij het winnen van de legendarische Triple Crown. De Spanjaard won zondagmiddag samen met teamgenoten Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi de 24 uren van Le Mans voor Toyota. Daarmee heeft Alonso twee van de drie pijlers van de Triple Crown gewonnen.

Toyota was in aanloop van de 24 uur van Le Mans al torenhoog favoriet. De Japanners grepen in 2016 nét naast de overwinning toen de leidende wagen het één ronde voor de finish begaf. Na het vertrek van Audi en Porsche uit het WEC en dus uit de 24 uur van Le Mans was er dit jaar geen excuus meer om de race niet te winnen. Een prima kans dus voor Fernando Alonso om deel twee van de Tripple Crown te winnen.

De race ging zaterdagmiddag om 15:00 van start en meteen was er een schrikmoment voor de #8 Toyota, gestart door Sebastien Buemi. De wagen kwam in contact met de Rebellion van Andre Lotterer maar liep daarbij geen noemenswaardige schade op. De Toyota’s konden daarop wegrijden van de rest van het veld met een snelheidsverschil van ongeveer vier tot vijf seconden per ronde. Daarmee had Toyota alleen zichzelf als concurrent. Lang was het stuivertje wisselen tussen de beide Toyota’s, toch was het de #7 bolide van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez die een voorsprong had bij het ingaan van de nacht.

Het was Alonso die in de nacht een sublieme stint reed, en daarmee het gat van twee minuten tussen de #7 en #8 Toyota behoorlijk wist te dichten. Nakajima kon vervolgens in de ochtend de leiding overnemen van de zusterwagen. Toen de #7 aan het eind van de ochtend een ronde over het pitstopwindow ging en daarbij veel tijd verloor én twee stop- and gopenalty’s opliep was de strijd zo goed als beslecht. Nakajima wist de #8 Toyota heel te houden en daarmee was de eerste zege voor het merk op Le Mans een feit.

Alonso won in 2006 en 2007 al op het stratencircuit in Monaco in de Formule 1, en deed in 2017 al een gooi naar de prestigieuze Indy 500. Hoewel Alonso indruk maakte op Indianapolis zag hij het eind van de race niet dankzij (ironisch genoeg) een ploffende Honda motor. McLaren is naar verluid bezig om een Indycar team op te zetten, of de samenwerking aan te gaan met een bestaand team. Grote kans dus dat we Alonso in 2018 terug zien op de Brickyard om de Triple Crown compleet te maken. Tot die tijd blijft Alonso nog actief in de Formule 1 én maakt hij het superseizoen in het WEC nog af met Toyota.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!