Swedish Automobile (Swan) heeft een akkoord bereikt met Orange India Holdings (OIH), het consortium van Vijay Mallya en Michiel Mol, over financiële claims omtrent de verkoop van het Formule 1-team van Spyker aan OIH in 2007.

Spyker nam in 2006 het Formule 1-teams over van het Britse Midland, maar moest de renstal binnen een jaar weer verkopen. Sinds 2008 rijdt het team onder de naam van Force India in de Formule 1.

Volgens de laatste berichten betaalt Swan en diens dochter Spyker Events & Branding, als rechtsopvolger van Spyker Cars, OIH 2,5 miljoen Britse ponden, waarvan 1,45 miljoen euro wordt vrijgemaakt van een escrowrekening. Het restant van het bedrag moeten binnen zes maanden worden voldaan.

[Escrow is van oorsprong een Amerikaans begrip. De letterlijke betekenis is ‘waarborg in handen van derden’.

Escrow staat voor de situatie waarbij partij A “iets” in bewaring geeft aan een derde onafhankelijke en betrouwbare partij C, de escrowee of escrow-agent, of trusted third party, opdat deze het in bewaring gegeven goed deskundig zou bewaren en onder bepaalde voorwaarden of indien bepaalde gebeurtenissen zich voordoen het in bewaring gegeven goed zou overhandigen aan partij B, FR]

Het akkoord behelst niet de bestaande schadeloosstelling die Swan heeft gegeven aan OIH voor een vermeende claim van 1,2 miljoen euro van Colin Kolles. OIH betwist de claim van de voormalige teambaas van Spyker F1 Team.

Er blijft dus nog iets over om te ‘bakkeleien‘ voor de heren investeerders!