Een nieuw relletje tussen de teams en Formule 1-opperbaas Bernie Ecclestone lijkt aanstaande. Dit keer is de kalender voor 2012 het onderwerp van gesprek en dan met name het feit dat er 20 Grands Prix op staan.

De Spaanse krant Diario Sport claimt namelijk dat de FOTA, waarin de team verenigd zijn, meent dat Ecclestone het Concorde Agreement breekt met de overvolle agenda. De teams zouden namelijk het recht hebben om opnieuw over de commerciele voorwaarden te onderhandelen op het moment dat er meer dan 17 races per jaar zouden worden verreden. Bovendien zou er een bepaling in staan dat er niet teveel wedstrijden buiten Europa mogen worden gehouden in verband met de torenhoge logistieke kosten.

FOTA’s vice-voorzitter Eric Boullier zou de onvrede tegenover de Spaanse krant hebben bevestigd. We hebben er andere ideeen over en bovendien willen we even praten over de logistieke problemen, aldus Boullier.

Ecclestone, als altijd, lijkt weinig zin te hebben in een compromis en stelt zich vooralsnog heel star op: De teams maken de kalender niet, dat doe ik. Ze kunnen nu niet ineens met voorstellen komen. Het is mijn beslissing en als iemand er iets aan wil doen, dan ben ik het. Als iemand niet tevreden is dan gaan ze maar naar de politie. Het zou pas een probleem zijn als er helemaal geen races waren, aldus een vastbesloten Ecclestone.