De organisatie van City Racing Rotterdam heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat ook in 2013 en 2014 een editie van het autosportevenement gaat plaatsvinden. De Gemeente Rotterdam gaat City Racing ook de komende twee jaar te steunen. Zondag 18 augustus 2013 wordt de datum van de negende editie van het jaarlijks terugkerend Formule 1-spektakel, het evenement zal opnieuw grotendeels gratis toegankelijk zijn.

City Racing geldt als één van de iconen van de stad Rotterdam en genereert jaarlijks de nodige economische spin-off voor de stad. Uit onderzoek van de Erasmus Universiteit is gebleken dat bezoekers het evenement waarderen met een 8.2. Organisator Rotterdam Racing is zeer verheugd met de toezegging van de Gemeente Rotterdam. Ondanks lastige tijden in evenementen- en sponsorland, waarbij vorig jaar onze hoofdsponsor wegviel, hebben we laten zien dat we een sterk product hebben en een goede editie hebben neergezet. Momenteel zijn we dan ook al druk bezig met de voorbereidingen voor 2013. We gaan graag het gesprek aan met bedrijven die zich willen liëren aan Formule 1 of op zoek zijn naar een unieke mogelijkheid om relaties een onvergetelijke dag te bezorgen, aldus medeorganisator Herman Vaanholt.

Nu de officiële autosportkalenders definitief zijn kan de datum bekend worden gemaakt. Zondag 18 augustus valt wederom in de vakantieperiode van de Formule 1, tussen de Grand Prix van Hongarije en België. De organisatie is verheugd vroeger dan ooit de datum definitief bekend te kunnen maken. Ieder jaar proberen we een upgrade te realiseren van het programma. Daarom zijn we blij dat we de datum nu al naar buiten kunnen brengen, zodat we met de teams, coureurs en sponsors concrete afspraken kunnen maken, aldus Herman Vaanholt. Ieder jaar zijn circa 500.000 bezoekers getuige van de demonstraties van Formule 1-coureurs zoals bijvoorbeeld Rosberg, Alonso, Coulthard, Doornbos, Albers en Van der Garde.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.