Caterham heeft zoals verwacht Charles Pic aangetrokken. De Fransman debuteerde dit seizoen bij Marussia en presteerde nagenoeg gelijkwaardig tegenover Timo Glock. Pic bereikte een meerjarige overeenkomst met Caterham. Het team heeft verder nog geen rijders bevestigd voor 2013, omdat dit nog afhankelijk is van de eindstand voor constructeurs.

Indien Heikki Kovalainen erin slaagt om een P11 te bereiken of zelfs een puntje te pakken, mogen we ervan uit gaan dat de Fin aanblijft.

Caterham-teambaas Cyril Abiteboul: We kijken uit naar de samenwerking met een jonge coureur die in zijn debuutjaar heeft bewezen over de snelheid, het vakmanschap en het gedrag te beschikken om ons te helpen om onze doelen te verwezenlijken.

Tijdens het seizoen 2012 hebben we de progressie van Charles in de gaten gehouden en hij legde ons een aantal keer flink het vuur aan de schenen. Het is duidelijk dat hij een speciaal talent zijn. Naarmate het jaar vorderde zagen we dat Charles zeer goed presteerde naast een ervaren teamgenoot en die ontwikkeling kan hij in 2013 vervolgen in onze omgeving.

Aldus de immer lovende woorden voor een nieuwe kracht binnen het team. Caterham dient nog het team waarvoor Pic nu rijdt te verslaan, anders raken zij de ervaren Kovalainen kwijt, al is het dan goed nieuws voor onze landgenoot Giedo van der Garde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.