Sauber heeft vanmiddag bekend gemaakt dat Esteban Gutiérrez volgend jaar Kamui Kobayashi zal vervangen voor het team. Gutiérrez word de teamgenoot van Nico Hulkenberg.

Guti̩rrez tekende al in 2010 bij Sauber en was sinds die tijd test Рreservecoureur, een rol die Robin Frijns vanaf nu op zich zal gaan nemen. Guti̩rrez heeft zijn promotie ook mede te danken aan Telmex, het bedrijf van de rijkste man ter wereld Carlos Slim. Met de steun van Slim debuteerde ook Sergio Perez vorig jaar bij Sauber. En met succes, Perez vertrekt volgend jaar naar McLaren.

Het afgelopen jaar reed Gutiérrez ook niet onverdienstelijk in het GP2, hij eindigde daar als derde in het kampioenschap.

Voor Kobayashi zal de Grand-Prix in Brazilië na 58 Grand-Prix met Sauber voorlopig zijn laatste met het team worden. De vraag is of we Japanner volgend jaar op de grid terug zien, Kobayashi beschikt nauwelijks over sponsorgeld.
Een hele moeilijke beslissing voor ons, de afgelopen drie jaar hebben van Kobayashi genoten, aldus teambaas Monisha Kaltenborn. Iedereen in het team heeft respect voor hem en zijn derde plek in Japan was voor iedereen in het team een fantastisch emotioneel moment. We beginnen volgend jaar met nieuwe coureurs en wensen Kamui veel succes voor de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.