Circuit Zandvoort is officieel goedgekeurd om Formule 1-races te mogen houden.

De FIA heeft daartoe een zogenaamde Grade One licentie afgegeven.

Om een Formule 1 Grand Prix te mogen organiseren is een dergelijke vergunning verplicht. Dit keurmerk wordt afgegeven na een grondige check door de FIA, waarbij wordt gekeken of de baan veilig genoeg is voor de F1.

Tijdens een pers-update van Circuit Zandvoort maakte Circuitdirecteur Robert van Overdijk bekend dat het circuit op 26 juni jl. gekeurd is en dat de bevestiging van de Grade One-licentie niet veel later op 7 juli kwam.

Door de Covid-19 pandemie mochten de FIA-officials een lange tijd niet meer reizen en liep de procedure vertraging op.

Maar Van Overdijk gaf aan zich nooit zorgen te maken, omdat racedirecteur Masi eerder in december al tussentijdse keuring zou hebben gedaan. Toen was al duidelijk dat alles in kannen en kruiken was.

Een nieuwe datum voor de F1-race op Zandvoort is nog niet bekend. We hopen dat het het in mei 2021 zal zijn, zoals dit jaar de bedoeling was, maar dat is afwachten. De internationale autosportfederatie FIA maakt aan het einde van dit jaar de kalender bekend., aldus sportief directeur Jan Lammers.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!