Hoewel Renault de controverse rond de brake ducts van Racing Point wil laten rusten, lijkt de laatste te blijven vechten tegen het besluit van de internationale autosportbond.

Racing Point diende na de bekendmaking van de straf op haar beurt een protest in om een lichtere straf af te dwingen.

Teameigenaar Stroll zei begin deze maand nog ontzettend boos te zijn vanwege de suggestie dat Racing Point de regels bewust zou hebben overtreden.

De protesten gaan specifiek om het ontwerp van de achterste remmen, die gebaseerd zijn op die van de Mercedes W10 van 2019.

Het is in de Formule 1 toegestaan om bijvoorbeeld de motor en versnellingsbak van andere teams over te nemen, maar het ontwerp van de auto’s dient door een team zelf gemaakt te worden.

Door de sterke resultaten van Racing Point scoorde het team dit seizoen veel punten, waar een financiële bonus aan vast zit.

De renstal van coureurs Lance Stroll en Sergio Pérez pakte in de eerste vijf races 63 punten voor de WK-stand, maar door de straf van de FIA zijn dat er nu 48.

Het is niet duidelijk of het beroep doorgaat nu Renault zich officieel heeft teruggetrokken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!