Gisteren was Vancouver, een stad aan de westkust van Canada, het decor van de elfde race in de CART-series. Onder een strakblauwe hemel reed Paul Tracy voor eigen publiek naar zijn vijfde zege van het seizoen, nadat hij eerder ook al de andere race in Canada, Toronto, op zijn naam had geschreven.
Het begin van de race stond in het teken van vele incidenten. Al in de opwarmronde kwamen Gualtar Salles en Geoff Boss in aanraking met de vangrail. Hun race was al over voordat deze eigenlijk begonnen was. Na twee rondjes onder yellow werd het veld, met Tracy op pole, losgelaten. Junqueira haalde Tracy echter al voor de streep in en nam zo de leiding. De aandacht werd echter afgeleid door Roberto Moreno die door Bourdais in de eerste bocht de vangrail in werd geleid. Voor Moreno was de race voorbij, Bourdais kon verder. Even later raakte ook Servia de vangrail en moest opgeven.
Pas later merkte ook de wedstrijdleiding dat Junqueira een valse start had gemaakt. Hierop maakte de wedstrijdleiding een ongebruikelijke beslissing: Junqueira kreeg geen stop-and-go of drive-trough-penalty, maar hij hoefde alleen maar Tracy voorbij te laten. Tracy maakte hier gretig gebruik van en stelde ronde na ronde de snelste ronde scherper toen hij eenmaal de Braziliaan voorbij was.
Niet veel later was er een crash tussen Tagliani en Monteiro, ook voor hen was het smalle stratencircuit onverbiddelijk en ze konde beginnen aan hun wandeling naar de pits. Na de tweede serie pitstops reden beide Player-wagens aan de leiding, Tracy voor Carpentier. Een dubbelzege werd hen echter door de neus geboord door Mario Dominguez. Bij het op een ronde zetten van de Mexicaan raakte Carpentier zijn wagen en de race was over voor de Canadees. Uiteindelijk zou Tracy zegevieren voor Junqueira en Bourdais.

Uitslag:
1. Paul Tracy
2. Bruno Junqueira
3. Sebastien Bourdais
4. Michel Jourdain Jr
5. Darren Manning
6. Ryan Hunter-Reay
7. Mario Haberfeld
8. Rodolfo Lavin
9. Max Papis
10. Mario Dominguez
11. Jimmy Vasser
12. Adrian Fernandez

Paul Tracy leidt nu het kampioenschap met 161 punten, voor Junqueira (141) en Michel Jourdain Jr. (125)

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter