Altijd al er van gedroomd om eigenaar te worden van een autofabrikant? Dat kan nu, aangezien de Franse overheid een deel van haar aandelen in Renault zal verkopen. Met zo’n aandeel ben je toch een beetje eigenaar van het bedrijf, weliswaar met vele anderen, maar goed, het gaat om het idee. Ideaal verjaardagscadeautje voor de Renault-fan?

De Franse regering wil met de verkoop van een deel van haar aandelen in Renault een bedrag van 1,3 miljard euro opstrijken. De bankiers die gaan over de verkoop zeggen dat de regering 8,5% van de automobielfabrikant zal verkopen. Na de verkoop zal echter nog altijd 15% in handen blijven van de Franse regering. Analisten verwachten dat de verkoop een positieve invloed zal hebben op het bedrijf.

“We zijn van plan zo’n vijftien procent van het bedrijf in handen te houden. We denken dat dit voor een goede stabiliteit van het bedrijf zal zorgen,”

aldus een woordvoerder van het ministerie van economie en financi�n.

Het aandeel van Renault steeg al gelijk op de beurs. Renault hoopt met nieuwe modellen van de Megane en de Scenic minivan haar omzet te kunnen verhogen en haar marktaandeel te vergroten ten koste van Peugeot/Citro�n. De verkoop zal echter geen gevolgen hebben voor het F1 team van Renault aangezien er niks in het management veranderd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter