D� uitspraak waar we al weken op wachten is vandaag bekend gemaakt: het CRB besliste dat BAR gelijk krijgt in het dispuut over wie volgend seizoen over de diensten van Jenson Button kan beschikken.

De beslissing is een opdoffer voor Williams, en in zekere zin ook voor Jenson Button zelf. Beiden hoopten volgend jaar terug een team te vormen, maar het CRB besliste er anders over. De uitspraak is echter niet het einde van de hele soap.

Button liet zich in de Britse pers al ontvallen dat hij niet voor BAR wil rijden volgend seizoen, ondanks dat BAR een geldig contract met de 24 jarige Brit heeft. Volgens een niet nader genoemde bron (lees: gerucht) zou hij zelfs liever een jaar aan de kant zitten dan tegen zijn zin bij BAR te racen.

“Jenson rijdt volgend seizoen niet voor BAR en dat zal niet veranderen, wat het CRB ook beslist,”

zei een ‘kennis’ van Button aan de Britse krant The People. Button zou onder meer nog heel wat bonuspremies tegoed hebben.

Button hield altijd vol dat zijn verhuis naar Williams enkel met prestaties te maken heeft, hoewel BAR het dit seizoen meer dan uitstekend deed. Kan het niet zijn dat Button alsnog naar Williams kan, met behulp van een cheque met veel nullen erop, getekend door Frank Williams? Aan de andere kant, Williams zal ooit terugkeren naar de top, daar bestaat geen twijfel over.

Voor zijn laatste race bij BAR blijft Button echter 100% inzet tonen voor BAR.

“Dit is de laatste kans om dit seizoen te winnen, en we beschikken waarschijnlijk over de beste mogelijkheden. We staan er goed voor.”

 

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter