Volgens een artikel in Autosport gaan er geruchten de ronde dat voormalig teambaas en viervoudig wereldkampioen Alain Prost opnieuw een managementrol bij een F1 team op zich zou nemen. Prost laat de laatste weken veel van zich horen, onder meer over de comeback van Jacques Villeneuve en de nieuwe reglementen.

Volgens het artikel zou Prost in aanmerking komen om Renault of Toyota te leiden.

Flavio Briatore, de huidige teambaas van Renault, gaat eind volgend seizoen op pensioen en de mogelijkheid dat Carlos Ghosn, de nieuwe president van Renault’s wagenafdeling een Fransman op Briatore’s stoel wil is niet onbestaande. Prost zou van zijn kant niet weigerachtig zijn om het team te leiden.

Aan de andere kant van het klassement, bij Toyota, heerst er ontevredenheid. Hoge omes bij de Japanse constructeur zijn naar verluidt niet tevreden met de huidige resultaten en zouden wel iemand van het management kunnen vervangen. Toyota blonk tijdens haar aanwezigheid in de koningsklasse van de autosport meer uit in het vervangen van rijders en ingenieurs dan het behalen van goede resultaten.

Uiteraard gaat het slechts om een vermoeden, maar Prost bij Renault is niet helemaal ondenkbaar. Afwachten wat de toekomst brengt voor Le Professeur.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter