Jenson Button heeft gezegd dat McLaren nog een mooi gevecht kan aangaan met Ferrari naar het einde van het seizoen toe. De Brit verwacht dus veel van de laatste updates met betrekking tot de krachtbron en brandstof.

McLaren ging dit seizoen consistent vooruit en de laatste tijd heeft het team nagenoeg elke Grand Prix minstens één rijder in Q3 op zaterdag (op Monza na). Tijdens de laatste zes races pakte het Britse team ook vier keer punten.

In Maleisië zal McLaren opnieuw een nieuwe krachtbron krijgen, met ook nieuwe brandstof(technieken). Dat gepaard met circuits die de MP4-31 zou moeten liggen doet Button het allemaal rooskleurig inzien voor de rest van het jaar.

Je moet doelen stellen in een sport zoals deze. Vorig jaar zaten we in een heel moeilijke situatie. We hadden geen snelheid en zelfs geen betrouwbaarheid. Gedurende de afgelopen twaalf maanden hebben we enorme vooruitgang geboekt en als ik kijk naar wat er nu nog komt zouden we in staat moeten zijn om met teams te strijden die boven ons staan. Ferrari is er daar één van.

Als we hen het vuur aan de schenen kunnen leggen, dan zouden we een prachtig seizoenseinde hebben gehad. Natuurlijk gaat dat lastig worden, maar we houden van een uitdaging.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!