Jenson Button zegt enorm tevreden te zijn met de introductie van manuele starts op de grid tijdens de GP van België. De wereldkampioen van 2009 noemt het een spannende en positieve beslissing, maar heeft zo zijn twijfels of het veel effect zal hebben op de gebruikelijke gang van zaken.

De rijders zullen dus zelf meer controle moeten uitoefenen bij hun starts vanaf Spa-Francorchamps als gevolg van een klein herstructureringsplan dat voornamelijk focuste op het inperken van de invloed van de assistentie vanaf de pit muur richting de rijders. De nieuwe regel kreeg gemengde reacties binnen de paddock en de meesten hebben zo de vraag of het op Spa überhaupt iets zal uithalen met de zeer korte aanloop naar La Source.

Button denkt dat de verandering geen problemen met zich mee zal brengen en vindt het net goed voor de F1.

Ik denk niet dat het voor problemen zal zorgen. Het enige mogelijke probleem is dat we nu nog slechts één koppelingspedaal zullen hebben. Dat is heel wat anders dan voorheen aangezien we er altijd twee hebben gehad aan ons stuur, zodat je je start nog wat kan manipuleren door al vroeg één pedaal volledig los te laten en de andere ingedrukt te houden, stelde de Brit.

Dat zal dus zijn effect hebben, maar ik denk dat het alleen maar beter kan worden. Het geeft terug meer controle aan de rijder zelf en zo wordt starten weer meer een kwestie van gevoel, waardoor je alleen maar extra opgewonden wordt wanneer die rode lichten doven. Ik ben fan!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!